Huvudmeny

Christina Ricci betonar vikten av att tro på offren

Christina Ricci

”Yellowjackets”-stjärnans uttalande kommer efter att Ashton Kutcher och Mila Kunis bett om ursäkt för att de skrev karaktärsbrev till Danny Masterson i våldtäktsmålen mot honom.

Christina Ricci talar ut till stöd för offer.

I ett uttalande på sin Instagram Story berättade Yellowjackets-stjärnan att ibland, för att kunna stödja offer, måste människor erkänna att de människor de bryr sig om kan göra dåliga saker.

”Så ibland gör människor som vi har älskat och beundrat hemska saker”, skrev hon. ”De kanske inte gör dessa saker mot oss och vi vet bara vilka de var för oss, men det betyder inte att de inte gjorde de hemska sakerna och att misskreditera den som utsatts för övergrepp är ett brott.”

Hon fortsatte: ”Människor som vi känner som ’fantastiska killar’ kan vara rovdjur och missbrukare. Det är svårt att acceptera men vi måste. Om vi säger att vi stöder offren – kvinnor, barn, män, pojkar – då måste vi kunna ta den här ståndpunkten.”

I en annan bild noterade skådespelerskan att hon har känt ”fantastiska killar”, som var fantastiska mot henne men som har visat sig vara förövare mot andra människor i privata sammanhang.

”Jag har också haft personlig erfarenhet av detta”, avslutade hon. ”Tro på offren. Det är inte lätt att komma fram. Det är inte lätt att få en fällande dom.”

Riccis uttalande kommer i hälarna på Ashton Kutcher och Mila Kunis som i en Instagram-video bad om ursäkt för att ha skrivit karaktärsbrev på uppdrag av sin That ’70s Show-co-star Danny Masterson i våldtäktsmålen mot honom.

I videon sa paret att de ”stöder offer” och tillade: ”Vi har gjort detta historiskt genom vårt arbete och kommer att fortsätta att göra det i framtiden.” De förklarade också att breven aldrig var avsedda att ”undergräva vittnesmålen från offren eller retraumatisera dem på något sätt.”

Kutcher och Kunis ursäkt avslutades: ”Vårt hjärta går ut till varje enskild person som någonsin har varit offer för sexuella övergrepp eller våldtäkt.”


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *